Om att kasta sig ut i det okända…

så var det dags att göra det som jag funderat på under flera år… att bli egen. Läskigt men samtidigt kittlande spännande!

Försöker intala mig själv att egentligen är det ingen skillnad mot det jag faktisk gör/gjort som anställd – nämligen att erbjuda stöd till personalgrupper i arbetet med personer med ökande sårbarheter. Detta har jag gjort både i rollen som chef men också som stödfunktion åt verksamheter.

 Ett arbete jag sett som utmanande under många år och som jag fortfarande brinner för.

Att göra detta i egen regi – eget företag – kommer öppna möjligheter för mig att möta människor inom olika verksamhetsområden – med skiftande bakgrund och uppdrag – vilket jag ser som en spännande utmaning. Samtidigt säger min erfarenhet mig att vi till viss del kommer prata om samma saker – ”om varför vi går till jobbet varje dag”,  ”om våra uppdrag” och ”för vem skull vi är där vi är”. Tre av de mest centrala frågorna att ställa sig, med jämna mellanrum, när man arbetar i människovårdande yrken.

Det finns nämligen en stor risk att vi går vilse i att vi sätter våsa egna intressen och behov före klienternas, elevernas, studenternas, brukarnas, patienternas intressen och behov. Jag har mött många verksamheter genom åren där man just gått vilse genom att man pratat om personalen behov framför tex barnens behov. Detta gör man inte för att man på något vis menar illa eller på annat vis har onda avsikter – det är fullt mänskligt då man arbetar med personer med ökade sårbarnheter och omfattande behov. Man behöver då ha stöd från sina kollegor, från sin chef eller en handledare som ser värdet av att lyfta dessa frågor. Att ha fullt fokus på dem vi finns till för  sköter inte sig själv och jag ser fram emot att få fortsätta hjälpa grupper med detta!

Eftersom jag i grunden är en trygghetsnarkoman (och har barn och djur att försörja) kommer jag ha en anställning i grunden. Målet är givetvis att jag på sikt ska kunna försörja mig fullt ut i mitt företag.

Bloggen kommer jag använda som källa för uppdatering av vad jag håller på med just nu – vilka uppdrag jag har osv. Men den kommer även vara ett forum där jag delar med mig av händelser och nyheter inom mitt verksamhetområde.

Hoppas du följer mitt arbete – och vem vet vi kanske rent av möts i just din verksamhet 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *